Mörkersikten

Mörkersikten

Med vildsvinens frammarch i Sverige, så har också produkterna kring mörkerjakten ökat dramatiskt i Sverige. 

Sedan 2019 är det tillåtet att jaga vildsvin med hjälp av elektroniska bildförstärkare, elektroniska bildomvandlare, värmekameror eller rörlig belysning. 

Termiska sikten får dock endast användas vid jakt i öppen terräng eller vid åtelplatser. 

Oavsett om du ska sitta på en åtel och jaga vildsvin, eller om du ska ut i spannmålen på skyddsjakt, så har vi ett mörkersikte för ditt behov hos oss!

Med mörkersikten menar vi den breda definition sikten som du kan använda i mörker. Om man ska bryta ner definitionen mörkersikten ytterligare, så finns det ett antal olika varianter, eller tekniker om du så vill, att välja mellan.

Du kan antingen välja ett Night Vision sikte (som översatt betyder mörkersikte och därför också i dagligt tal brukar benämnas "mörkersikte"), du kan välja ett digitalt sikte som fungerar både dag och natt och du kan välja ett termiskt sikte, eller värmesikte som det också frekvent kallas.

De olika varianterna av mörkersikten kommer självklart också med sina unika fördelar. 

De termiska siktena använder sig av djurets kroppsvärme för att upptäcka djuret.

Med ett termiskt sikte kan du alltså upptäcka djuret även när det står i högre växtlighet, t.ex. på ett fält med hög gröda, bakom buskage eller liknande. 

Ett bra exempel på ett termiskt sikte är ATN Mars 4 serien, som finns i ett antal olika utföranden.

Digitala mörkersikten, eller dag/natt sikten, är precis vad det låter som, ett digitalt sikte som har en inbyggd display som ger dig bilden. 

Den stora fördelen med det digitala mörkersiktet är att de är okänsliga för ljus och kan användas både dag och nattetid. 

Vilket sikte du behöver beror givetvis mycket på dina personliga preferenser och hur du jagar, samt självklart också på budgeten för inköpet av ditt nya mörkersikte!

Nu breddar vi ytterligare vårt sortiment med SYTONG mörkersikten SYTONG HT-60 och SYTONG HT-66, med SYTONG HT-66 så behöver man inte ta av sitt  kikarsikte eftersom SYTONG HT-66 monterar man direkt på kikarsiktet som sitter på geväret.

Man slipper dessutom inskjutning.