Albecom åtelkameror

Albecom tillverkar åtelkameror och övervakningskameror som hjälper dig hålla koll på din åtel eller din villa e.t.c.

Albecom har åtelkameror som stöder mms och sms funktion.

Du kan använda Albecoms  övervakningskameror för att bevaka din egendom eller för att få reda på vad som sker vid din åtel eller spannmålsspridare. . 

Sätt upp en viltkamera vid din åtel eller en övervakningskamera utanför ditt företag, eller varför inte vid skogsmaskinen eller dieseltanken. 

Få en överblick vad som händer vid det ställe du önskar.

Välj en GSM-kamera som skickar MMS till dig direkt
Kamerorna tar bilder eller film på rörelse, färgkort dagtid och svart/vitt på natten. 

Vissa modeller kan kompletteras med ett GSM-kort, vilket gör att bilden skickas direkt till din mobil och din mejl.   

Albecoms kameror klarar det nordiska klimatet. Kretskortet och mjukvaran är optimerad så att de klarar svensk vinter och minus 20 grader. Till kameran följer en manual på svenska.

Albecom har även en jourtelefon som är öppen 7 dagar i veckan för dig som har frågor när du ska sätta upp din vilt- eller övervakningskamera.


Tips om placering av åtelkamera

Här ger vi några enkla tips för att just du ska kunna få ut det maximala av just din åtelkamera och undvika misstag som totalt kan förstöra åtelbilder. 

Ett vanligt misstag som man gör när det kommer till att placering av åtelkamera är att man sätter åtelkameran i väderstrecken öster eller väster

På så sätt kan en lågt stående sol skina in på åtelkamerans detektor och lura åtelkameran att ta massa tomma bilder om man placerar i öster eller väster. 

Har du testat att ta kort i motljus någon gång? exakt det händer med en åtelkamera som ska bild också, det är i princip omöjligt att få till bra bilder. 

Så att tänka på ljuset handlar inte bara om att åtelkameran ska reagera utan också för att få bra kvalité på bilderna, när solen går upp eller ner är djurlivet som aktivast.

Placera i norr eller söder som tips.

En åtelkamera ska inte gömmas bland träd och buskar utan ska sitta öppet så att inga grenar eller liknande kan störa vid t.e.x blåst.

Kameran får gärna sitta på ett stadigt underlag av samma anledning vad gäller blåst, men tänkt också på att vissa djur gillar att gnida sig mot närliggande saker som typ träd/trädliknande saker.

Gärna någon form av skydd mot regn, snö så att linserna inte täpps igen av det.

Höjden... vilket/vilka djur kommer ni att ha på er åtel !?, vill jag kunna urskilja om det är en sugga eller galt på åteln ?, eller är det bara älg som kommer att vara vid en saltsten ?.

Någon exakt rekommendation finns inte men axelhöjd brukar i många fall funka bra på dom flesta ställen.

Så tänk på höjden, kameran får gärna sitta fast på ett stadigt underlag och med någon form av regn/snö skydd.