Jaktradio

En jaktradio  utsätts under jakt för olika tuffa situationer t.e.x regn, stötar med mera.

Därför är det viktigt att dom är testade och klarar av miljön och det dom utsätts för,  därför ska man b.l.a titta på följande saker.

Fuktklassificerad IP innebär att jaktradion klarar fukt och regn bra, ju högre siffra desto bättre.

Batteri bör vara Litiumbatteri som klarar att hålla laddningen bättre framför allt vid lägre temperatur och har dessutom längre livslängd, dessa batterier klarar fler laddningar under sin livstid och kan efter batteriet är färdig laddad sitta i laddaren för underhållsladdning .

CE godkänd, viktigt att din jaktradio är det, det innebär att har du en CE märkt jaktradio så är b.l.a strålningen kontrollerad så att den inte är för hög, billigare importerade jaktradio apparater är oftast inte kontrollerad och har därför inte CE märkning så titta efter den märkningen. 

Design... vilken typ av jaktradio behöver just jag, ska den vara avancerad med massor med olika inställningsmöjligheter eller vill jag ha en lättskött enklare som man bara trycker på några få knappar. 

Oavsett vilken ni väljer så har Jaktradio apparaterna som vi har valt i vårt sortiment  komponenter som håller väldigt hög kvalitet och apparaterna ger lång räckvidd. 

Dessa radioapparater tål att användas i en ogästvänlig miljö under många år. 

Så är du ute efter en jaktradio för älgjakten i ett regnigt kallt Sverige eller liknande utmanande miljöer så har du hittat rätt.

Jaktlag kontakta oss gärna för förslag och offert när ni tänker byta jaktradio.