Hunter åtelkameror

Oavsett vilken modell som du väljer av Hunter som vi har i vårt sortiment så får du en produkt som är lättanvänd och inte tillkrånglad för att lätt kunna användas.

Hunter BaseLine är en av hunters användarvänliga åtelkameror. Kameran sparar bilder och video direkt på SD kortet som sätts i enheten. Enheten kommer förprogrammerad med två olika program, jakt/säkerhet. 

Därför är enheten användarvänlig och det är enkelt att komma igång. Kameran kan även mannuelt anpassas för användaren. Kameran visar bild, temperatur, batterikapacitet, tid och datum.

Hunter Delta 4G  är lättanvänd och något mindre smidig övervakningskamera som är lätt att ta med, samma sak här som med övriga kameror från Hunter lätta att komma igång med.

Nu kommer Hunter men den nya generationens åtelkameror Hunter Omega Och Hunter Alpha.

Båda är molnbaserade kameror.

APPEN tar snabbt emot foto och video från din kamera och ger en mycket bra överblick över kamerans inställningar och strukturerar bilderna på ett bra sätt oavsett hur många kameror du använder. 

Du har full tillgång till kamerans foton och video och kan ändra alla inställningar från APPEN eller webben oavsett var i världen du befinner dig. 

Installationen är också enkel, kameran kopplar upp sig automatiskt mot operatörens nätverk och kopplar snabb ihop sig med appen och lika enkla att komma igång med som tidigare Hunter kameror.

Tips om placering av åtelkamera

Här ger vi några enkla tips för att just du ska kunna få ut det maximala av just din åtelkamera och undvika misstag som totalt kan förstöra åtelbilder. 

Ett vanligt misstag som man gör när det kommer till att placering av åtelkamera är att man sätter åtelkameran i väderstrecken öster eller väster

På så sätt kan en lågt stående sol skina in på åtelkamerans detektor och lura åtelkameran att ta massa tomma bilder om man placerar i öster eller väster. 

Har du testat att ta kort i motljus någon gång? exakt det händer med en åtelkamera som ska bild också, det är i princip omöjligt att få till bra bilder. 

Så att tänka på ljuset handlar inte bara om att åtelkameran ska reagera utan också för att få bra kvalité på bilderna, när solen går upp eller ner är djurlivet som aktivast.

Placera i norr eller söder som tips.

En åtelkamera ska inte gömmas bland träd och buskar utan ska sitta öppet så att inga grenar eller liknande kan störa vid t.e.x blåst.

Kameran får gärna sitta på ett stadigt underlag av samma anledning vad gäller blåst, men tänkt också på att vissa djur gillar att gnida sig mot närliggande saker som typ träd/trädliknande saker.

Gärna någon form av skydd mot regn, snö så att linserna inte täpps igen av det.

Höjden... vilket/vilka djur kommer ni att ha på er åtel !?, vill jag kunna urskilja om det är en sugga eller galt på åteln ?, eller är det bara älg som kommer att vara vid en saltsten ?.

Någon exakt rekommendation finns inte men axelhöjd brukar i många fall funka bra på dom flesta ställen.

Så tänk på höjden, kameran får gärna sitta fast på ett stadigt underlag och med någon form av regn/snö skydd.